torstai 27. elokuuta 2020

Ikää yksi vuorokausi 2

 Nyt on pentulassa hiljaista kuin siellä huopatossutehtaassa. Ensimmäisen päivän äninät ovat loppuneet ja nyt kiljutaan vain, jos on hirrrveä hätätilanne.

Pennut kulkevat sokeina ja kuuroina pelkän hajuaistin varassa ja eksymisiä tapahtuu. Mokan vierellä ja siinä lähellä on niin turvallista ja lämmintä. Eksyjä huutaa sitten pelastajaa paikalle. Kuka se mahtaa olla se pelastaja. Mokka ei ainakaan.

Kaikkien painot ovat nousseet ja maitoa riittää. Pieni pentu on niin taitava ruuanhankkija. Pentunen osaa pumpata nisän ympärystää ja maito nousee suuhun.

Pentujen paino lähtee nousuun noin parin vuorokauden kuluttua syntymästä- se hiljaisuus on paras merkki, että kaikki on hyvin. Terveet vastasyntyneet nukkuvat 90% ajasta , tahattomia lihasrefleksejä ilmenee, haukottelua. Venyttelyä, kasassa nukkuminen on lämmintä. Kovasti kaivautuvat huopien alle, kun Mokka on ulkona.

Kolme vuorokautta on se kriittisin ikä pentujen elämssä ja siksi siitä ajasta huolehtiminen on niin tärkeää.

Kaikki ovat oppineet imemään ja nukahtavat usein siihen tissi suussa. 












 


Pennut muuttivat omiin koteihinsa

Otso meni Säynätsaloon. Niila tassutteli Janakkalaan. Hippu hipsutteli Kuopioon. Myy tanssahteli Jyväskylään. Tyyne lähti nuuhkimaan Helsing...